I dag skal vi tale om dødsbo, som er et begreb, som man bruger omkring de aktiver, som en afdød efterlader sig. Vi skal tale mere om, hvad det er

Dødsbo, hvad er det?

Hej alle sammen! I dag skal vi tale om dødsbo, som er et begreb, som man bruger omkring de aktiver, som en afdød efterlader sig. Vi skal tale mere om, hvad det er, hvordan man behandler det juridisk korrekt og mange andre ting. Læs med og lær meget mere.

Mere information om dødsbo

Det skal som sagt handle om, hvad et dødsbo er her på bloggen i dag. Dette er noget, som kommer i spil, når en person dør, fordi de som oftest efterlader en bolig, en bil eller flere biler, kunst, smykker, møbler, og andre aktiver. Disse skal deles ud til de rette arvinger, og så skal evt. kreditorer betales. Dette kan du få hjælp til, hvis du kontakter en dygtig advokat, som har mere viden på dette område. For eksempel en advokat, som jeg har linket til længere oppe i dette blogindlæg. De har masser af information omkring behandling af et dødsbo, de kan hjælpe dig med, hvordan processen foregår, så du ikke laver fejl og ander med håret i postkassen. Det foregår altid sådan, at det er bedemandens opgave at indberette dødsfaldet til kordegnen eller præsten. De sørger herfra for at registrere dødsfaldet, så skifteretten, folkeregistreret og andre bliver bekendt med dødsfaldet. Herefter henvender skifteretten sig til boets kontaktperson på dødsanmeldelsen og ikke andre, for at få afklaret, hvordan boet skal skiftes. Det kan være dig eller en anden arving. Dette er forskelligt fra situation til situation efter hvem der er tilbage af pårørende.

De forskellige måder at behandle på

Der er 7 forskellige måder, man kan behandle et dødsbo på. Derfor er det igen en god idé, at alliere sig med en advokat, som kan hjælpe med hvilken metode er bedst, til netop din situation. Det kommer nemlig igen an på, hvem der står tilbage som pårørende. Er der en ægtefælle tilbage? Er der søskende, eller er det bare et enebarn, som står tilbage? Hvem er på testamente som arving osv. osv. Det hele kommer i spil. Hvis du vil vide mere, om den advokat, som jeg vil anbefale, så kan du klikke på det link, som jeg har sat ind her på bloggen lidt længere oppe. Inde på deres hjemmeside, kan du også se et kort over, hvor i landet deres forskellige advokater holder til. Der er nemlig mange forskellige at vælge imellem. Jeg håber, at denne blogpost har hjulpet lidt, hvis du står med et dødsbo og er i tvivl om processen.

Læs også mere her.