fjernelse af skimmelsvamp

Fjernelse af skimmelsvamp skal ske professionelt

Har du haft vand- eller fugtskader i din bolig, skal du være opmærksom. Disse kan nemlig føre til skimmelsvamp, og det er sundhedsskadeligt. Fjernelse af skimmelsvamp skal derfor ske hurtigt og effektivt. Læs videre, og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har skimmelsvamp i din bolig.

Skimmelsvamp symptomer

Skimmelsvampe er mikroorganismer, der viser sig som grønne, brune, sorte eller hvide pletter på husets vægge, lofter eller andre overflader. Plamagerne kan have en lodden overflade og opstår i fugtigt miljø. Det kan fx være som følge af en vandskade, men også i bygninger med dårlig udluftning og høj fugtighed.

Er skimmelsvamp farligt?

Skimmelsvamp er sundhedsfarligt for mennesker. Det skyldes, at svampene frigiver nogle stoffer, som mange mennesker ikke kan tåle. Mennesker, der befinder sig i en bygning med skimmelsvamp kan bl.a. opleve symptomer som:

  • Hovedpine
  • Træthed
  • Svimmelhed
  • Kvalme
  • Luftvejsinfektioner
  • Allergi
  • Hudirritationer mm.

Det er ikke alle mennesker, der er overfølsomme over for skimmelsvamp. Ikke desto mindre bør man tage det alvorligt. Ved voldsomme skimmelsvamp-angreb kan det være nødvendigt at lukke skoler, institutioner og bygninger af hensyn til folks sundhed. Opdager du, eller har du mistanke om skimmelsvamp, bør du derfor reagere med det samme.

Hvordan foregår fjernelse af skimmelsvamp?

SSG er et skadeservicefirma, der har mange års erfaring og ekspertise inden for fjernelse af skimmelsvamp. Ved mistanke om skimmelsvamp i en bolig, laver de forskellige tests. På den måde kan de bestemme omfanget af skaden og finde årsagen til den. Det er vigtigt for at sikre, at skimmelsvampene ikke kommer igen. I disse tests tager SSG altid hensyn til bygningen, så man undgår at ødelægge den yderligere. Der er flere forskellige måder at fjerne skimmelsvamp på. Den hurtigste og billigste metode kaldes Micro Clean. Her bruges overophedet vanddamp til at rense bygningen – helt uden brug af stærke kemikalier.

Sådan forebygger du skimmelsvamp

Da skimmelsvamp trives i fugtige områder, bør du jævnligt lufte ud i boligen. Lad gardinerne blafre ind ad vinduerne, og skab ordentligt gennemtræk. Vær særligt opmærksom på steder som badeværelser og kældre, hvor der kan blive fugtigt. Sørg også for at have emhætten tændt, når du laver mad. Har du ellers nogle spørgsmål til, hvordan du skal håndtere skimmelsvamp? Kontakt SSG, så skal de nok vejlede dig.

Skriv et svar