kondenstørretumbler

Kondenstørretumbler lader dig slippe for fugtigt vasketøj

Overvejer du en kondenstørretumbler til at tørre dit tøj? I indlægget her kommer vi til at tale mere om hvorfor det kan være en rigtig god ide at anskaffe sig sådan en.

Det gør en kondenstørretumbler med dit tøj

Kender du det der med at du har vasket tøj og efterfølgende tørret det i tumbleren? Du går ud for at taget tøjet ud af maskinen, og selvom tøjet føles varmt, så er det stadig fugtigt. Du må starte tørretumbleren endnu en gang og lader den køre en halv time mere for at opnå det tørre tøj. Det er der nok rigtig mange af os der har prøvet, og det er super irriterende og ikke mindst energitungt. Derfor er en kondenstørretumbler løsningen.

Problemet med mange almindelige tørretumblere er, at mens de tørrer tøjet med høj varme, så kan de ikke slippe af med den fugt som sidder i tøjet. Det betyder ofte i at vi lader maskinen kører meget længe på tørre program, med det resultat at vi bruger ekstra varme, energi og penge på at tørre, samtidig med at tøjet udsættes for unødig høj varme. det forkorter levetiden på vores tøj og er uhensigtsmæssigt for både miljøet og pengepungen.

Få tørt tøj uden fugt

Måske er ordet kondenstørretumbler nyt for dig. I bund og grund er det en tørretumbler med et kondenseringssystem. Det system køler den varme, fugtige luft og opsamler fugten i en beholder, som enten kan tømmes manuelt eller tilkobles afløbet og blive tømt automatisk. Du kan sammenligne det lidt med en affugter som man ofte bruger i fugtige rum som kældre og badeværelser, eller efter en vandskade. Den opsamler fugten i rummet på samme måde som en kondenstørretumbler opsamler fugten fra tøjet i maskinen. På den måde får du tørt tøj, som ikke virker fugtigt efter tørring, uden unødig brug af strøm.

Det er en energibesparende løsning, så det kan godt betale sig at investere i sådan en. Hvis du overvejer ny vaksemaskine eller tørretumbler, så gå efter de energibesparende af slagsen. Måske er de en smule dyrere ved køb, men de kommer til at spare dig for penge i længden. En kondenstørretumbler er klart den løsning du vil blive gladest for når det kommer til stykket. I bund og grund gider vi ikke at skulle tørre tøjet unødigt. Hvis du administrer en ejendom med vaskeri, er dette også klart en mere økonomisk og miljøvenlig løsning, som du bør overveje.