advokat lejeret

Advokat lejeret? Få hjælp af en boligadvokat

Står du i en situation hvor du skal bruge en boligadvokat? Både som lejer og udlejer kan der være ting, som kræver en advokat inde over. Derfor sørger vi også for, at når du søger efter advokat lejeret, at du så får den nødvendige rådgivning.

Uoverensstemmelser mellem lejer og udlejer

Det er absolut ikke ualmindeligt at der opstår uoverensstemmelser mellem lejer og udlejer. Det kan være tilfælde hvor lejer bliver overrasket over uforudsete udgifter i forbindelse med fraflytning. Måske er der blevet taget penge for arbejde som ikke er udført eller for ting som ikke var nødvendige at udskifte. Det er blot et par af de eksempler boligadvokater arbejder med. Du kan finde mange flere eksempler ved at søge på ‘lejeret advokat’.

I det tilfælde er de der for at hjælpe lejer med at finde frem til hvad udlejer ikke opfylder. Har han eller hun gjort noget ulovligt eller på anden måde ikke har opfyldt sin del af lejekontrakten, så kan en boligadvokat hjælpe med at få sagen i by- eller landsretten. Det samme gør sig gældende den anden vej rundt. Hvis lejer ikke opfylder sin del af lejekontrakten, kan han eller hun altså også hives i retten.

boliglejeret og erhvervslejeret

De to hovedområder inden for lejeret er boliglejeret og erhvervslejeret. Ved boliglejeret omhandler sagerne privat personer, som er lejet ind i f.eks. et hus eller en lejlighed. Når det kommer til erhvervslejeret, så er drejer det sig selvsagt om et lejemål, som bruges til erhverv. Det kan f.eks. være kontor lokaler der er lejet ud. Her gør mange af de samme regler og problematikker sig gældende, som ved boliglejeret.

Det kan være en virksomhed som ikke har betalt sin husleje eller udlejer, som pludseligt har nedsat urimelige regler ift. diverse ting. Helt grundelæggende opstår problematikkerne også her ved uoverensstemmelse mellem lejer (her virksomhed) og udlejer. Derfor drages en advokat med speciale i lejeret ofte ind over sagen, og løses problemet ikke ved almen juridisk hjælp, kan det ende med at gå rettens vej.

Få hjælp til lejekontrakten

Selvom en advokat med lejeret som speciale, hjælper med sager omkring boliglejeret og erhvervslejeret, så er der andre formål end at køre sager i retten. Boligadvokater kan nemlig også hjælpe med at udarbejde en lejekontrakt, så der fra start ingen tvivl er ift. juridiske rettigheder osv. På den måde får udlejer hjælpen til at få alt nødvendig information ind i kontrakten, så der ikke senere hen opstår problemer i forhold hertil.