Få et flot resultat når du lægger makeup med de rigtige børster og pensler

For at lægge en flot makeup, kræver det gode redskaber til at påføre produkterne. Der findes et utal af forskellige pensler og børster til netop dette formål. Her kan du lære lidt om de vigtigste makeup børster og penslers formål og hvordan de bruges bedst.

Concealer pensler

Fælles for alle concealer pensler gælder det, at de har tætsiddende hår og derved en høj dækevne, hvilket jo også er deres primære formål. 

Det du skal være opmærksom på, når du køber en ny concealer pensel er, at de kommer i mange forskellige størrelser. For at finde den rigtige concealer pensel til dig, bør du derfor overveje hvad, det er du ønsker at dække. Ønsker du kun at afdække små urenheder, så vil en lille børste være det bedste valg. Bruger du primært concealer til at afdække rander under øjnene, så kan det være en god ide at købe en mellemstor børste. Ønsker du at afdække større områder i ansigtet, kan du med fordel vælge en stor concealer pensel.

Foundation pensler

Til at lægge en flot foundation er der primært 3 forskellige pensler at vælge imellem. 

Den helt klassiske foundation pensel er en stor pensel med en let buet form, der gør det let at arbejde med foundation omkring næse, mund og øjne samt langs hårgrænsen. 

For præcision samt et meget dækkende resultat med en fast eller flydende foundation, kan der med fordel bruges en stor skråbørste med tætte hår.  

En flat-cut børste er en kompakt pensel med bløde hår. Denne børste giver også et flot og dækkende resultat. Denne børste særligt god at blende produkter ind i huden og egner sig derfor godt til mineral foundation og pudder.

Pudderbørster

Når du skal finde den rette pudderbørste, bør du overveje, om du ønsker en let eller høj dækning. Tætte børstehår giver som tidligere nævnt mere produkt på huden og dækker derved også bedre urenheder i huden.

Ønsker du ikke at bruge pudder i hele ansigtet, men kun på enkelte regioner, så er det en fordel at vælge en mindre pudderbørste.

Rouge børster

Valget af makeup pensel til rouge afhænger af hvilket udtryk der ønskes og derved hvor rougen skal lægges. Rouge kan både bruges som en frisk glød, der lægges på æblet, men kan også lægges som en skygge på kindbenet. 

En stor skråpensel med korte bløde hår kan du let kontrollere, at din rouge ikke ender på hele kinden. Denne børste egner sig godt til at lægge rouge som en skygge på kindbenet.

En rund børste med tætsiddende hår egner sig godt til at blende din rouge ind i huden og derved give et dækkende resultat med en pæn overgang.

En rund, blød pensel med lidt afstand mellem hårene giver en naturlig og let farve til kinderne.

Bruger du en creme rouge, så er det en fordel at finde en børste af syntetiske hår.

Øjenskygge pensler

Når du skal finde den perfekte øjenskyggepensel til dig, så er det en god ide at starte med at kigge på tætheden i hårstrukturen på penslen. Jo tættere en hårstruktur, jo mere makeup vil penslen samle og jo mere intens vil farven være på huden. For et farverigt look, vælg derfor en øjenskygge pensel med en tæt hårstruktur. For en blødere og mindre intens farve, brug en pensel med mere adspredte børstehår.

 Et stort, blødt børstehoved gør det let at lægge den ønskede grundfarve på øjenlåget. Har du brug for at lægge farven mere præcist, så brug en pensel med et mindre børstehoved. En pensel hvor hårene sidder mere adskilte er perfekt til at ud tone eller blende flere forskellige øjenskygger sammen. 

For ultimativ præcision brug lille en spids pensel eller en tæt skråpensel. Dette gælder f.eks., når du skal lægge en eyeliner med en mørk øjenskygge, eller ved brug øjenskygge til at lave mere markante bryn.

Læs mere her