hylder i træ

Hylder i træ og metal giver et råt look til rummet

Som indretnings designer er hylder i træ noget af det jeg bruger allermest i mit arbejde. Jeg arbejder utrolig meget med kontraster og forskellige materialer, for at skabe en rød tråd i et rum.

Derfor er hylder i træ en god idé

Træ er et materiale som kommer i mange finishes, og det kan bruges til mange forskellige ting rent indretnings mæssigt. Som regel klassificeres træ som et materiale med varme toner. I sin ubehandlede form bringer det nemt naturen ind i rummet.  Når jeg hænger hylder i træ op i mine kunders hjem, butik, showroom, kontor osv. så kan det være mange forskellige slags.

Jeg synes at de 60’er inspirerede træhylder i lidt mørkere finish passer ind i rigtig mange indretninger. Det bringer netop en varme til rummet, så er god at have, hvis du typisk bor forholdsvis minimalistisk og hvidt. Hvide er bare en kølig tone, og netop her er træ en god kontrast, som er med til at skabe varme og hygge. Kontrasterne skaber ligesom balance i et rum.

Tilføj gerne rå elementer

Jeg elsker at blande elementer og lade materialer og farver komplimentere hinanden. Når jeg tilfører noget varmt til et rum, tilføjer jeg også gerne noget råt. Jeg går ofte noget interiør eller genstande som er i industriel stil. Ofte er det loppefund, fordi jeg her typisk kan finde gamle møbler og genstande fra lagerhaller, fabriksbygninger, butikker osv.

Her kan jeg også sagtens være heldig at finde hylder i træ, som dog oftest kræver en kærlig hånd med sandpapir og malerpensel. Jeg finder ofte gamle emaljeskilte, reoler i metal, høvlebænke, taburetter, lamper og andet godt som har et industrielt look. Når jeg indretter med disse rå elementer, sørger jeg altid for at tilføre masser af varme i form af stearinlys, pyntepuder og lignende.

Skab en helhed i din indretning

Det bedste råd er at sørge for at få skabt en helhed når du indretter. Det kan være lettere sagt end gjort. Det er netop derfor at mange vælger at hyre sådan en som mig. Jeg har et trænet øje i at se muligheder, der hvor mange ser begrænsninger, og så elsker jeg udfordringen med at opfylde mine kunders visioner for deres drømme rum.

Mange giver sig også i kast med ting selv, og jeg deler også gerne gladeligt ud af mine tips og erfaringer, hvadenten det drejer sig om reoler i metal, hylder i træ eller noget helt tredje. Jeg gør selv brug af mange DIY hacks, så dem kan I altid prøve af hvis I har lyst til det.