Mercedes Sprinter er den nye konge af varevogne!

Mercedes Sprinter er en varevogn i topklasse

Jeg har i min lange karriere som håndværker kørt i mange forskellige varevogne. Det har altid været Volkswagen og Ford som har tiltrukket mig mest. I mange år kørte jeg i en Volkswagen Transporter, og de senere år har det være en Ford Transit (nu Ford Custom). Men for mig at se, er der kommet en ny konge: Mercedes Sprinter.

Varevogn med fokus på køreevne og komfort

Mercedes Sprinter er ikke en ny model, men det er først nu, jeg har fået øjnene op for den. Det som jeg rigtig godt kan lide ved den er, at den ikke føles som en varevogn. Det føles snarere som en personbil. Selv har jeg købt den med automatgear, og jeg kan dårligt nok mærke eller høre, når der bliver skiftet gear.

Den kører også godt på literen for en erhvervsbil. Det betyder meget for mig, da jeg ofte rejser ret langt for at udføre mit arbejde. Sprinteren kan køre omkring 16 kilometer på literen, hvilket slet ikke er skidt. Til de lange ture er det også rart, at sædet er af god kvalitet. Det er blødt og komfortabelt uden at virke ‘løst’. Det er solidt og robust, så det kan holde til lidt af hvert.

Jeg har været meget glad for min Mercedes Sprinter

Med Mercedes Sprinter er du sikker

Hvordan er sikkerheden i bilen? Det er tydeligt, at Mercedes har forsøgt at gøre den så sikker så muligt. En af de ting, jeg sætter meget pris på, er sidevindsassistenten. Den slår ind og hjælper føreren af bilen, hvis der pludselig kommer hård sidevind. Som én der kører meget mellem landsdelene, også når der er kraftigt blæsevejr, er den et stort plus.

Ud over sidevindsassistenten er der også en række andre automatiske systemer, som gør køreturen meget nemmere og sikrere. Der er for eksempel automatisk fjernlys, så bilen selv vurderer, hvornår der er mørkt nok til, at man bør have fjernlyset tændt. Og så er der også en vejbaneassistent, som brokker sig hvis man kommer til at forlade sin vejbane ved et uheld.

Man kan også købe med firhjulstræk, hvis man ofte kommer ud og køre på ujævne markveje.

God plads i lastrummet

Jeg har som regel mange ting med ud på job – værktøj, stiger af forskellig størrelse og diverse hjælpemidler. Derfor var det vigtigt for mig at have et lastrum med massere af plads til alt mit udstyr. Man kan få Sprinteren i fire forskellige størrelser, hvor jeg har valgt nummeret større end den mindste. Det er standard-modellen.

Mit lastrum har et areal på 5,5 kvadratmeter og lidt mere hvis man også stabler ting oven på hinanden. Der er altså god plads til både mit udstyr og stiger. Og hvis man har brug for mere pladser, findes der to større modeller.

Hvis der er andre håndværkere, der står og mangler en varevogn, kan jeg varmt anbefale en Mercedes Sprinter. Den er sgu meget god.

Skriv et svar