næseoperation kan skyldes mange årsager!

Næseoperation – Ændring af din næseform

Der er generelt to årsager til at man gerne vil ændre på sin næse. Den første skyldes at man har haft tidligere brud eller problemer med næsen. Den anden årsag præges af at patienter har en anden næseform end de nu ønsker. Hermed kan man få ændret formen og / eller udseendet på sin næse, om det så skyldes skader eller en forkert arveligt disponeret næseform. Læs mere om næseoperation lige her!

Næseoperation bliver tilpasset hver enkelt patient

Din næseoperation bliver altid tilpasset til dit forløb. Du får en indledende samtale med kirurgen, hvor der bliver lavet en forventnings afstemmelse, samt et omrids af hvordan du gerne vil have din næse til at se ud. Når man skal lave denne form for operationer er det vigtigt at man holder sig inden for rimelighedernes grænser og ikke får alt for høje forventninger. Derfor skal man ikke have urealistiske forventninger til kirurgen og det færdige resultat. Specielt når man har at gøre med næser der har oplevet tidligere traumer, kan det være svært at forventningsafstemme. Dette skyldes at disse tidligere forårsagede skader skaber arvæv og forkalkninger omkring næsen, man også skal tage stilling til. Dette kan skyldes enten tidligere skader på næsen, eller dårligt udført kirurgi på næsen.

Hvornår gammel behøver jeg at være?

Når det kommer til næsekirurgi er det vigtigt at alle knoglerne er fuldt udvokset. Når man laver en operation på næsens bruskskelet før man er fuldt udvokset, kan selve næsens vækst standse. Derfor er det vigtigt at man er nået en vis alder, før der bliver foretaget nogen former for kirurgiske indgreb. Som tommelfingerregel kan man undtagelsesvis få foretaget kirurgiske indgreb når man er 16 år. Hvis man derimod kun har intensioner om at lave kosmetiske ændringer på sin næse, skal man være 18 år.

Er der nogen risici ved at foretage operationer?

Der er mange former for risici når det kommer til din næseoperation. Men hvilken risiko du løber kommer helt an på hvilken form for næseoperation du får foretaget. Men det er helt sikkert relevant og endda meget vigtigt at læse op på hvilken risiko du løber. Herudover skal man også tjekke op på hvad man skal gøre inden selve operationsdagen, samt dagene og månederne efter din tid på operationsbordet.

En hårtransplantation kan være en meget omfattende procedure. Dette gælder både når man skal tage stilling til selve operationen, men egentlig også når det gælder procedurens pris. Læs meget mere om hele indgrebet lige her!