Ølbrygning er en sjov hobby

Ølbrygning er i stigende grad en hobby for danskere

I Danmark er der i stigende grad interesse for ølbrygning, da flere danskere tagere hobbyen til sig. Det er eftersom at der er mange som har fundet ud af at det egentlig er meget nemt, at lave en velsmagende øl i hjemmet. Selvom man så skulle tro at det var en dyr hobby, er det egentlig hvad man selv gør det til og faktisk behøver man slet ikke bruge særlig mange penge på det. Så hvis du er entusiastisk omkring øl og ønsker at lære mere ved at brygge dine egne – så er du kommet til det rigtige sted. Artiklen her, vil meget kort og godt komme ind på hvordan du begynder med at brygge din allerførste øl.

Ølbrygning – Hvordan brygger man?

Der er fire grundingredienser, som du skal bruge når du skal lave din egen øl: Vand er det første. Heldigvis er drikkevandet i Danmark, veloplagt at bruge da vandet for det meste er rent. Herudover skal du have Humle, som giver din øl bitterhed og aroma. Malt er en fortegnelse for korn der kortvarigt for lov til at spire, før man så stopper processen ved at tørre planten. Malten bruges i øl, da den førnævnte process skaber enzymer som er med til at give øllen den sødme som den har. Til sidst skal du bruge Ølgær, som nok er den mest essentielle ingrediens. Der findes forskellige typer ølgær, som hver især giver smag til øllen. Men i bund og grund er det nemlig gæren, som under brygningen af øllen, omdanner sukkerstoffer fra malten til alkohol.

Hvad behøver jeg af udstyr inden jeg går igang?

Brygforretningen er en af de forhandlere, som har det største udvalg af udstyr til ølbrygning. Internet forhandleren har også butik i Herrestrup på sjælland, hvor man kan få svaret på mange spørgsmål vedrørende ølbrygning og det udstyr man nu anvender under processen. Et stort startsæt Super Deluxe til ølbrygning vises på brygforretningens hjemmeside og indeholder et værditilbud, hvoraf du kan starte med at brygge din første øl. Læs mere om indholdet her!

Stort startsæt Deluxe til ølbrygning indeholder:

2 stk. 30 L. Brygspand med hank og taphane

2 stk. Gærrør

1 stk. Omrører

1 stk. S 30 Flaskefylder/bundfylder

1 stk. S 30 flaskefylder forlænger

1 stk. Oechslevægt

1 stk. Måleglas

1 stk. Termometer

1 stk. Flaskerenser

1 stk. Kapselapparat bordmodel

70 stk. 26 mm. kapsler (i tilfældig farve)

1 stk. Flaskespuler enkelt

1 stk. Avinatore

1 stk. Flasketræ

100 gr. VWP Brygrens

 

Det kan sommetider være enormt svært og tidskrævende at få et haveanlæg op og stå – Men det behøver det egentlig ikke være. Læs mere i artiklen om det allerbedste haveanlæg til foråret!