afretningsgrus

Vi brugte afretningsgrus til vores terrasse

Vi fik vores terrasse færdig her over sommeren. Det blev så godt med det afretningsgrus vi brugte mellem fliserne. Det har virkelig været guld værd at få en lækker terrasse som vi har kunne bruge hele august, hvor sommeren rent faktisk har vist sig fra sin bedste side.

Foretrak afretningsgrus frem for vasket grus

Egentlig vidste vi ikke så meget om at lægge terrasse. Vi vidste bare at vi trængte til en ny og forbedret udgave. Ja, faktisk havde vi før bare nogle få store kvadratiske fliser, som efterhånden var blevet meget slidte at se på. For sket ikke at tale om det ukrudt der voksede sig op mellem fliserne. Derfor blev vi også enige om at kontakte et firma som specialiserede sig inden for området. Vi fik i samarbejde med firmaet valgt det fliser vi syntes var pæne, og så anbefalede de os at bruge afretningsgrus, da vi skulle lægge dem, da der nemlig er ler i.

Grus som indeholder ler egner nemlig godt til at blive komprimeret, så det må jo sige at være perfekt til anlæg af terrasse, eller indkørsel for den sags skyld. Vi er i hvert fald blevet virkelig glade for resultatet. Jeg må jo indrømme at vi ikke anede ret meget om de forskellige former for grus, og hvorfor at afretningsgrus skulle være mere brugbart end andre former for grus. Det var dog en virkelig behagelig oplevelse at tale med fagfolk, som ved hvad de taler om. På den måde fik den bedste løsning for os.

Det perfekte udendørsområde

Nu skal jeg jo ikke kun snakke afretningsgrus og alt det i den dur. Nej, jeg vil egentlig hellere snakke lidt om hvordan vores nye terrasse er blevet. Det er faktisk blevet lidt det perfekte udendørsområde. Vi har egentlig en helt fin størrelse have, men ville gerne have en hyggelig terrasse hvor man kan være mere i læ for regn, vind og sol alt efter vores og vejrets humør. Det har vi fået nu med en halvt overdækket terrasse, hvor vi i den ene side har et lille lounge område med havesofa, lyskæder og masser af fine slyng planter.

I den side som ikke er overdækket har vi et lille bord og to stole bare til os. Den hyggeligste franske retro stil. Her kan vi sidde ude og nyde morgenkaffen, og det har vi allerede gjort en hel del. Jeg kan kun sige at vi har nydt godt af vores nye terrasse på den korte tid vi har haft den. Selvom det ikke er det under fliserne man lægger mærke til, så har vi bare kunne mærke at afretningsgrus var et godt valg til terrassen.